Om

Jujutsu

Jujutsu är en kampsport som innehåller slag och spark, kast och nedtagningar, och markkamp med lås. Det är en flexibel kampsport och träningsform, och du kan träna det för motion, självförsvar eller för att tävla i det. Jujutsu är ingen riktig materialsport och för att börja träna jujutsu behövs bara ett par tåliga mjuka byxor och en kort- eller långärmad t-shirt. När man väl bestämt sig så kan man införskaffa den lilla utrustning som man behöver. Det finns flera olika tävlingsformer och vill du veta mer så går det att läsa på vår tävlingssida.

Jujutsu har en rik historia (som du kan läsa om här) och har utvecklats och anpassats mycket genom århundradena. Denna rika historia har lett till att det finns många förgreningar/stilar och den stil vi i Piteå Jujutsuklubb tränar heter Kita Ryu Jutsu. Det är en stil som utvecklats av norrländska klubbar och vill du läsa mer om dess historia och mål kan du göra det här.

Föreningen

Piteå Jujutsuklubb startades upp 2004 av Daniel Karlsson och en av de första eleverna var Stefan Nitsche. I början så tränades det jujutsu med starkt fokus på självförsvar men 2013 hade intresset för tävling blivit så stort att inriktningen ändrades till en strikt tävlingsinriktad form av jujutsu. 2016 så breddades fokuset så att även om vårt fokus i första hand ligger på tävling så ger vi möjligheten att träna mer självförsvarstekniker.

Bland våra tränare så finns det många års erfarenhet av att träna kampsporter och vissa har domarlicens för nationella tävlingar i jujutsu. Förutom jujutsu så har våra tränare även erfarenhet av judo och karate.

Föreningen är medlem i följande organisationer